- 1 db hokkaido tök (kb 1 kg)
- 25 dkg darálthús
- 20 dkg feta sajt
- 1 közepes vöröshagyma (vagy póréhagyma)
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 csili vagy cseresznyepaprika csipős
- 8-10 db koktélparadicsom
- 1 csomag petrezselyemzöld
- só
- bors
- 1 kk pirospaprika
- olívaolaj
- A hokkaido tököt megmossuk, majd kb. 1/3-1/4 részénél levágjuk a kalapját, magját kiszedjük.
- Karalábévájóval elvékonyítjuk a tök húsát kb. 1 cm-esre (alját is tetejét is).
- Betesszük a sütőbe, kb. 180 fokon 20 percre egymás mellé.
- Olívaolajon a darált húst megpirítjuk kb. addig, még a vöröshagymát, fokhagymát, cseripaprikát rusztikusra felvágjuk.
- Hozzáadjuk a darált húshoz a koktélparival, a kivájt tökhússal együtt. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk.
- Még ezek összesülnek, felvágjuk a petrezselyemzöldet, a feta sajtot felkockázzuk.
- Félrehúzzuk a serpenyőt, a sütőből kivesszük a tököket.
- A darált húsos keverékhez hozzákeverjük a petrezselyemzöldet, a felkockázot feta sajt felét.
- Megtöltjük a tököt a keverékkel jó púposan, és befedjük a tetejével.
- Irány a sütőbe 20 percre kb. 170-180 fokon
- Az öntethez a hozzávalókat összekeverjük.
- Mikor megsült (megszúrhatjuk a tök húsát, elég puha-e) négybe vágjuk, rátesszük a feta kockákat, amit félretettünk, megöntözzük a tejfölös öntettel.
sütési hőfok:
170°C
sütési mód:
alul-felül sütés
Én persze a Gyereknek kiveszek belőle, mielőtt a fetát és a csípőst hozzátenném, és ehhez sűrítésképpen még tököt teszek.
Szójatejföllel tálaltam neki, imádta! JA! És Anyukám petrezselyem helyett medvehagymát tesz az öntetbe ( én az újhagymának a zöld szárát, apróra vágva) és isteni finom vele!
az eredetit ITT találod!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése