2012. február 18., szombat

Töltött hokkaido tök- fetát tartalmaz!

Hozzávalók:
    Hokkaido tök töltve
  •  1 db hokkaido tök (kb 1 kg)
  • 25 dkg darálthús
  • 20 dkg feta sajt
  • 1 közepes vöröshagyma (vagy póréhagyma)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 csili vagy cseresznyepaprika csipős
  • 8-10 db koktélparadicsom
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • bors
  • 1 kk pirospaprika
  • olívaolaj
     
  1. A hokkaido tököt megmossuk, majd kb. 1/3-1/4 részénél levágjuk a kalapját, magját kiszedjük.
  2. Karalábévájóval elvékonyítjuk a tök húsát kb. 1 cm-esre (alját is tetejét is).
  3. Betesszük a sütőbe, kb. 180 fokon 20 percre egymás mellé.
  4. Olívaolajon a darált húst megpirítjuk kb. addig, még a vöröshagymát, fokhagymát, cseripaprikát rusztikusra felvágjuk.
  5. Hozzáadjuk a darált húshoz a koktélparival, a kivájt tökhússal együtt. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk.
  6. Még ezek összesülnek, felvágjuk a petrezselyemzöldet, a feta sajtot felkockázzuk.
  7. Félrehúzzuk a serpenyőt, a sütőből kivesszük a tököket.
  8. A darált húsos keverékhez hozzákeverjük a petrezselyemzöldet, a felkockázot feta sajt felét.
  9. Megtöltjük a tököt a keverékkel jó púposan, és befedjük a tetejével.
  10. Irány a sütőbe 20 percre kb. 170-180 fokon
  11. Az öntethez a hozzávalókat összekeverjük.
  12. Mikor megsült (megszúrhatjuk a tök húsát, elég puha-e) négybe vágjuk, rátesszük a feta kockákat, amit félretettünk, megöntözzük a tejfölös öntettel.
sütési hőfok:
170°C
sütési mód:
alul-felül sütés
Én persze a Gyereknek  kiveszek belőle, mielőtt a fetát és a csípőst hozzátenném, és ehhez sűrítésképpen még tököt teszek.
Szójatejföllel tálaltam neki, imádta! JA! És Anyukám petrezselyem helyett medvehagymát tesz az öntetbe ( én az újhagymának a zöld szárát, apróra vágva) és isteni finom vele!
az eredetit ITT találod!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése