2012. augusztus 20., hétfő

Mandulatej


Hozzávalók:
          3-4 marék mandula
          4- 6 dl víz

Elkészítés:

  1. Forraljunk fel egy lábasban vizet, tegyük bele a mandulákat 2-3 percre.
  2. Szűrjük le, és mossuk át a mandulákat egy kevés hideg vízzel.
  3. Így nagyon könnyű lesz a héját eltávolítani, csak óvatosan nyomjuk meg az egyik végén és így könnyen kicsúszik a héjából.
  4. Tegyük a mandulát a turmixgépbe, és lassan adagolva a vizet magas fokon pépessé daráljuk.
  5. Leszűrjük, és tálalásig hidegen tartjuk.

    Ajánlat:
    Tejérzékenyeknek, fogyókúrázóknak, magas vérnyomásban szenvedőknek, magas koleszterin csökkentésére.
    A mandula-víz arányát ízlésünk és pénztárcánk szerint alakíthatjuk, attól függően, hogy milyen sűrűn szeretjük.
    A pépes mandulát is fel lehet használni, sütikbe, turmixba, fagyiba.
    A mandulát akár hosszabb ideig is lehet a vízben áztatni, és többször átdarálni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése