Hozzávalók:
3-4 marék mandula
4- 6 dl víz
Elkészítés:
- Forraljunk fel egy lábasban vizet, tegyük bele a mandulákat 2-3 percre.
- Szűrjük le, és mossuk át a mandulákat egy kevés hideg vízzel.
- Így nagyon könnyű lesz a héját eltávolítani, csak óvatosan nyomjuk meg az egyik végén és így könnyen kicsúszik a héjából.
- Tegyük a mandulát a turmixgépbe, és lassan adagolva a vizet magas fokon pépessé daráljuk.
- Leszűrjük, és tálalásig hidegen tartjuk.
Ajánlat: Tejérzékenyeknek, fogyókúrázóknak, magas vérnyomásban szenvedőknek, magas koleszterin csökkentésére.
A mandula-víz arányát ízlésünk és pénztárcánk szerint alakíthatjuk, attól függően, hogy milyen sűrűn szeretjük.
A pépes mandulát is fel lehet használni, sütikbe, turmixba, fagyiba.
A mandulát akár hosszabb ideig is lehet a vízben áztatni, és többször átdarálni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése