2012. február 16., csütörtök

Kakaós csiga

Kelt tészta

Hozzávalók:

60dkg liszt
5dkg élesztő
12,5dkg margarin,vagy 1/2dl olaj
3dl szója-vagy rizstej
pici cukor
csipet só

Az élesztőt a cukros langyos tejjel és a liszt felével elkeverjük,majd megkelesztjük. Hozzáadjuk az olvasztott  margarint, a maradék  lisztet, és a sót.Összegyúrjuk, majd három cipót formázunk belőle és a duplájára kelesztjük.
Tölthetjük,dióval,mákkal,gesztenyével, kiflinek feltekerve(először egy kör alakot nyújtunk és azt  tortaszelet formákra vágjuk fel és úgy tekerjük fel a töltelékkel)vagy téglalap alakúra nyújtva, megkenjük margarinnal elkevert kakaóval és kávéskanál fahéjjal elkevert masszával,(kb. 2ek kakaó. 2ek.cukor 1mk.fahéj,15dkg margarin)majd feltekerjük, felszeleteljük ujjnyi vastagra, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ha közel rakjuk egymáshoz a csigákat akkor szépen összesülnek és puhák lesznek,de ha távolabb pakoljuk ropogós csigákat fogunk kapni. Amikor már majdnem készen vannak kivesszük a sütőből, meglocsoljuk őket cukros tejjel és  készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése