Kelt tészta
Hozzávalók:
60dkg liszt
5dkg élesztő
12,5dkg margarin,vagy 1/2dl olaj
3dl szója-vagy rizstej
pici cukor
csipet só
Az élesztőt a cukros langyos tejjel és a liszt felével
elkeverjük,majd megkelesztjük. Hozzáadjuk az olvasztott margarint, a
maradék lisztet, és a sót.Összegyúrjuk, majd három cipót formázunk
belőle és a duplájára kelesztjük.
Tölthetjük,dióval,mákkal,gesztenyével, kiflinek feltekerve(először
egy kör alakot nyújtunk és azt tortaszelet formákra vágjuk fel és úgy
tekerjük fel a töltelékkel)vagy téglalap alakúra nyújtva, megkenjük
margarinnal elkevert kakaóval és kávéskanál fahéjjal elkevert
masszával,(kb. 2ek kakaó. 2ek.cukor 1mk.fahéj,15dkg margarin)majd
feltekerjük, felszeleteljük ujjnyi vastagra, és sütőpapírral bélelt
tepsibe tesszük. Ha közel rakjuk egymáshoz a csigákat akkor szépen
összesülnek és puhák lesznek,de ha távolabb pakoljuk ropogós csigákat
fogunk kapni. Amikor már majdnem készen vannak kivesszük a sütőből,
meglocsoljuk őket cukros tejjel és készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése