2012. február 16., csütörtök

Foszlós csíkos kifli


Hozzávalók:

70dkg liszt
5dl növényi tej
5 ek cukor
10dkg vaj vagy 1dl olaj
1ek méz
vaniliáscukor
1kk fahéj
csipet só
2ek kakaópor
4dkg élesztő

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd 3-4 evőkanálnyiban elkavarjuk a kakaóport ,és féretesszük.
A többi hozzávalókkal együtt jó lágy tésztát készitünk, nekem még kellett vagy 10dkg lisztet hozzátennem,hogy ki birjam dolgozni. Ezután elfelezzük , és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaós masszát és a fahéjat. Fél órán át kelesztjük, majd 4-4 cipóba osztjuk őket. Először a fehér tésztát ellapitgatjuk ,majd rátesszük a barna tésztagombócot is és a kezünkkel ellapitgatjuk azt is , majd együtt kinyujtjuk. Kb 20cm-es körré nyujtjuk,és attól függően mekkora kifliket szeretnénk 4- vagy 8-cikkre vágjuk fel.Nekem helyesebbek lettek ha 8-darabba vágtam  fel .Kifli alakra feltekerjük, és tepsibe rakva még kelesztjük kb.1 órán át.
180 fokos sütőbe, 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha a világos tészta kivülre kerül könyebb tájékozódni hogy megsült-e már.Meleg cukros tejjel kentem meg a tetejüket sütés előtt és darabos cukorral szórtam meg.
Nagyon finom puha foszlós kiflik lesznek, ami  másnap is finom.
Kép

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése