Piskóta
Hozzávalók:
• 2, 5 dl almalé
• 12 dkg cukor (ha édes az almaital lehet 1 kicsivel kevesebb, hogy ne legyen túl édes )
• 0, 5 citrom héja és leve
• 1 cs. van. cukor
• 25 dkg liszt
• 1 cs. sütőpor
• 1 csipet só
• 1 kk szódabikarbóna
• 4 ek étolaj
Ízlés szerint rakható a nyers tésztába kakaó, fahéj, gyömbér, aszalt vagy friss gyümölcsök.
Az elkészítés menete:
Az almalevet a cukorral, a vanília cukorral, a fél citrom héjával és
levével összeturmixolom. A fehéres színű léhez hozzáadom a lisztet,
sütőport, sót, szódabikarbónát és az olajat is. A hozzávalókat alaposan
összedolgozom. Kivajazott, kilisztezett formában, közepes lángon 15-20
percig sütöm.
Csokimáz:
Közben megtaláltam a kókuszos tej csoki receptjét. Lehet, hogy sokan már ismerik, de azért leírom hátha valaki mégsem.
10 dk kókusztejpor, 4 ek. cukor, 2 ek. norm. kakaópor, 1 van. cukor,
4 dk liga marg. 4 ek víz.
A vizet és a cukrokat sziruppá kell főzni és
ha már sűrűsödik beletenni a margarint és egy kicsit még lassú tűzön
forralni. Egy edényben elkeverni a kókusztejport a kakaóval. A szirup
alatt lezárjuk a gázt, beledolgozzuk a kakaós kókusztejport és jól
elkeverjük. Gyorsan kell vele dolgozni, mert gyorsan dermed. Ne túl
sűrűre mert hamar meg dermed ne túl hígra mert akkor folyós lesz. Igaz a
puffasztott rizs nélkül kicsit kemény.
Puding krémet pedig rizsitalból készítettem, de legjobb a
kókusztejporból vagy kókusz tejből amit konzerv dobozban árulnak, sűrű
és hígítani kell finomabb az ára csak 490ft volt, Dr. Oetker puding+
liga vaj. Én a sablont raktam rá és porcukorral csináltam a mintát rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése