2012. február 16., csütörtök

Szülinapi torta

Piskóta

Hozzávalók:
• 2, 5 dl almalé
• 12 dkg cukor (ha édes az almaital lehet 1 kicsivel kevesebb, hogy ne legyen túl édes )
• 0, 5 citrom héja és leve
• 1 cs. van. cukor
• 25 dkg liszt
• 1 cs. sütőpor
• 1 csipet só
• 1 kk szódabikarbóna
• 4 ek étolaj

Ízlés szerint rakható a nyers tésztába kakaó, fahéj, gyömbér, aszalt vagy friss gyümölcsök.

Az elkészítés menete:

Az almalevet a cukorral, a vanília cukorral, a fél citrom héjával és levével összeturmixolom. A fehéres színű léhez hozzáadom a lisztet, sütőport, sót, szódabikarbónát és az olajat is. A hozzávalókat alaposan összedolgozom. Kivajazott, kilisztezett formában, közepes lángon 15-20 percig sütöm.

Csokimáz:
Közben megtaláltam a kókuszos tej csoki receptjét. Lehet, hogy sokan már ismerik, de azért leírom hátha valaki mégsem.
10 dk kókusztejpor, 4 ek. cukor, 2 ek. norm. kakaópor, 1 van. cukor, 4 dk liga marg. 4 ek víz.

A vizet és a cukrokat sziruppá kell főzni és ha már sűrűsödik beletenni a margarint és egy kicsit még lassú tűzön forralni. Egy edényben elkeverni a kókusztejport a kakaóval. A szirup alatt lezárjuk a gázt, beledolgozzuk a kakaós kókusztejport és jól elkeverjük. Gyorsan kell vele dolgozni, mert gyorsan dermed. Ne túl sűrűre mert hamar meg dermed ne túl hígra mert akkor folyós lesz. Igaz a puffasztott rizs nélkül kicsit kemény.
Puding krémet pedig rizsitalból készítettem, de legjobb a kókusztejporból vagy kókusz tejből amit konzerv dobozban árulnak, sűrű és hígítani kell finomabb az ára csak 490ft volt, Dr. Oetker puding+ liga vaj. Én a sablont raktam rá és porcukorral csináltam a mintát rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése