2012. február 16., csütörtök

Bagel / Croissant

Hozzávalók:

250ml víz,
460g liszt,
2ek. cukor,
2ek. vaj,
1kisk. só,
2kisk. élesztő.

Helyezze a vajat 2 folpack rétege közé. A sodrófa segítségével addig sodorja a vajat, amíg egy 2, 5cm vastagságú, téglalap alakú szelet nem formál belőle. Helyezze a hűtőbe.
Ha a tészta elkészült, vegye ki a gépből és enyhén lisztezett felületen nyújtsa ki.
Formáljon belőle egy 25x30cm méretű téglalapot. Próbálja meg a vajat a lehető legegyenletesebben eloszlatni a tésztában. Vegye ki a lehűtött vajat a hűtőből, vegye ki a folpackból és helyezze a tészta közepére úgy, hogy rá tudja hajtani, mint 1 szendvicset, közepén a vajjal.
Ismét formáljon 1 25x30 cm-es téglalapot a tésztából(én ezt a műveletet 3x ism. meg). 8 egyenlő részre osztottam a háromszög alapjánál kezdve tekerje fel a darabokat.
A 8 croissant helyezze 1 vajas sütőlapra a lehető legmesszebb egymástól. Meleg helyen hagyja 60 percet megkelni.
Melegítse elő a sütőt 200°C-ra, majd kenje át a tetejüket na itt a változás: én cukros risztejet/rizsitalt használtam. 10-12 percig süsse, vagy amíg aranybarna színűek nem lesznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése